Är du vår nästa producent?

post

Byteatern Kalmar länsteater söker producent.

Byteatern Kalmar länsteater producerar scenkonst för barn, ungdom och vuxna och turnerar framförallt i sydostlänen. Byteatern Kalmar länsteater leds sedan årsskiftet 2012/2013 av teatercheferna Mia Carlsson och Daniel Rylander. Byteatern består av 17 tillsvidareanställda inom skilda yrkesgrupper samt projektanställningar till produktioner. Byteatern producerar 2-4 föreställningar varje år och spelar för ca 12000 personer per år, med tyngdpunkten på barn- och ungdomsteater. Teatern är inne i ett expansivt skede med utökade lokaler och anslagsnivåer vilket på sikt ska leda till ökad produktion.

Dina arbetsuppgifter

Som producent på Byteatern Kalmar länsteater är du länken mellan produktionen och ledningen samt ger förutsättningar till produktionsteamet att skapa de bästa möjliga resultaten.

Du planerar, genomför och följer produktioner utifrån givna ekonomiska och tekniska resursramar. Du upprättar produktionsdokument, produktionsbudget, leder produktionerna och är produktionernas spindel i nätet. Du samarbetar i detta med bl.a. teknisk chef, teaterchef, regissör, marknadsförare, turnéläggare m.fl. I rollen som producent kan visst personalansvar komma att ingå. Du deltar även i teaterns långsiktiga planering och verksamhetsutveckling, och medverkar i teaterns ledningsgrupp.

Byteatern Kalmar länsteater är en expansiv men relativt liten arbetsplats så vi lägger stor vikt vid social kompetens, flexibilitet och prestigelöshet.

Utbildning/Erfarenhet

Relevant utbildning och/eller arbetslivserfarenhet som producent på en producerande scenkonstinstitution eller fri grupp
Erfarenhet av att hantera avtal inom scenkonstområdet
Erfarenhet av formellt eller informellt personalansvar
Erfarenhet av ekonomiskt budget- och uppföljningsarbete
Uttrycker dig väl i skrift och tal
Mycket god generell datorkunskap
B-körkort

Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar 6 månaders provanställning

Frågor om tjänsten besvaras av Mia Carlsson: mia@byteatern.se, tel: 0480-43 44 41
Linus Wileryd, Facklig representant Teaterförbundet. linus@byteatern.se, 0480- 43 44 45

Sista ansökningsdag: 12 juni 2017
Tillträde: enligt överenskommelse
Lön: enligt överenskommelse
Ansökan skickas till teaterchefer Mia Carlsson & Daniel Rylander daniel@byteatern.se eller mia@byteatern.se