fbpx
 

Dansutvecklare

post

Vi inrättar nu en tjänst som dansutvecklare på Byteatern Kalmar Länsteater

Om tjänsten

Tjänsten som dansutvecklare är en nyinrättad tjänst som ska främja dansen inom Kalmar län. Fokus i tjänsten kommer vara att utveckla och tillämpa strategiska arbetsmetoder såsom att samordna nätverk, bistå med kompetens kring dans samt att skapa mötesplatser för dans och stimulera publikutveckling.

Målgrupperna för det främjande arbetet är:

  • Barn och unga – främja barn och ungas möjlighet att ta del av professionell dans samt att själva uttrycka sig genom dans. Det handlar också om att stödja danspedagoger och personer som i sin verksamhet möter barn och unga
  • Icke-professionella utövare – stimulera möjligheterna att ta del av professionell dans samt att uttrycka sig genom dans
  • Professionella dansare – stärka förutsättningarna för professionella danskonstnärer att verka i sydost

I tjänsten som dansutvecklare kommer du att samarbeta med en liknande tjänst vid Regionteatern Blekinge Kronoberg. Tillsammans kommer ni att planera och genomföra aktiviteter under paraplyet Dans i sydost – Blekinge, Kronoberg och Kalmar län. Då dansutvecklare är en ny tjänst kommer du att ha stort inflytande på utformningen av arbetet.

Du får arbeta på en institution som vänder sig till såväl barn och unga som vuxna. Vår huvudort är Kalmar där vi har vår teaterproduktion, repetitionslokaler och scener. Majoriteten av våra uppsättningar spelas även på turné med fokus på Kalmar län, men även i Blekinge och Kronoberg. Varje år producerar vi 2-3 teaterproduktioner samt är delaktiga i ett flertal samverkansprojekt.

Du är direkt underställd Teatercheferna och ingår i administrationsavdelningen som består av ytterligare fyra medarbetare.

Krav

Du har stort intresse för konst/kultur/scenkonstområdet. Du är en självgående person som är flexibel, initiativrik och bra på att samarbeta och bygga relationer. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska. Din eftergymnasiala utbildning har tonvikt på konst/kultur. Du har B-körkort.

Meriterande

Tidigare erfarenhet av samverkansarbete och projektledning i en självständig roll. Utbildning relaterad till danskonst. Nätverk inom danskonsten nationellt och internationellt.

Tjänstens omfattning

50 % tillsvidare med 6 månaders provanställning.

Tillträde snarast enligt överenskommelse under förutsättning att erforderligt politiskt beslut fattas.

Välkommen med frågor om tjänsten till:
Mia Carlsson, Teaterchef
mia@byteatern.se tel: 0480-43 44 43

Linus Wileryd, Facklig representant Teaterförbundet
linus@byteatern.se tel: 0480- 43 44 45

Ansökan skickas med e-post senast 2016-09-23 till mia@byteatern.se