fbpx
 

Byteatern tar ett tillfälligt farväl av teaterhuset och börjar flytten till Flottiljvägen

post

Under maj och juni månad kommer Byteatern Kalmar Länsteater börja packa ner trettio års teaterverksamhet i hamnen för att påbörja den tillfälliga flytten till Flottiljvägen. Där ska teatern husera under tiden lokalen på Barlastgatan byggs om till ett mer uppfräschat och mer tillgängligt teaterhus.

Byteatern fortsätter att producera föreställningar i samma takt som tidigare, men de kommande arton månaderna kommer att se lite annorlunda ut. Teatern kommer som vanligt att befinna sig på turné i länet och södra Sverige, men kommer nu även turnera i Kalmar stad då teaterhuset i hamnen ska rustas upp och byggas om. De tillfälliga lokalerna på Flottiljvägen kommer endast fungera som kontor, verkstad och repetitionslokaler för personalen, därför har teatern istället inlett ett antal samarbeten som gör att offentliga föreställningar kan spelas på andra platser i Kalmar med omnejd.

Bland annat inleds ett samarbete med Kalmar Teaterförening och Scenkonst Kalmar då höstens premiär Våga vara! sker på Kalmar Teater. Längre fram i planeringen ligger även samproduktioner med Riksteatern och Regionteatern Blekinge Kronoberg. Under 2019 beräknas Byteatern vara tillbaka i sina ordinarie lokaler på Barlastgatan – då med ett helt nytt teaterhus.

Vi kommer att bjuda in medlemmar/media till en visning av de tillfälliga lokalerna på den nya adressen Flottiljvägen 24 i augusti/sep när vi är mer installerade.

Mer information:
Teaterchef Daniel Rylander 0480 – 43 44 41 daniel@byteatern.se
Teaterchef Mia Carlsson 0480 – 43 44 43 mia@byteatern.se