Helena teaterpedagog

Följ vår teaterpedagogs arbete på facebook

Teater som pedagogiskt
redskap

Kontakta mig om pedagogik

Helena Roditou-Andersson,
teaterpedagog
0480-434463
helena@byteatern.se

Att gå på en teaterföreställning med sin klass kan ge ett fördjupat lärande i mötet med teaterns förmåga att väcka tankar, känslor, fantasi och sammanhang som vidgar elevernas referensramar och erfarenheter. Byteatern vill ge inspiration till samtal där inga färdiga svar finns, där olika värderingar och åsikter kan komma till uttryck.

Kopplat till de flesta av Byteaterns skolföreställningar erbjuder vi lärarträffar, lärarmaterial och ibland även efterarbete i klassen med vår pedagog.

I Byteatern Kalmar Länsteaters nya scenkonsthus finns vårt pedagogiska rum Teaterlabbet. Här kommer mycket spännande saker hända.

Bild från Min historia
Här kan eleverna gestalta sina berättelser och på så vis lära känna varandra.

Din historia, min historia, vår historia

Vad betyder vår egen historia för oss? Vad betyder vår historia för vår familj? Behöver vi känna till varandras historia för att kunna möta andra människor? Genom teater utforskar vi historier som barn i låg- och mellanstadiet samlat tillsammans med sina nära och kära.

Kommunicera med teater

Under våren 2019 genomför vi också ett spännande projekt i Emmaboda där fyraåringar på olika förskolor får utforskar teater som kommunikationsmedel tillsammans med vår teaterpedagog Helena Roditou-Andersson.

Dramapedagog sökes

Vi söker nu en dramapedagog till Byteatern Kalmar Länsteater på 50% 2 månader under hösten 2019.

 

Om Byteatern Kalmar Länsteater

Byteatern Kalmar Länsteater är en teater för hela Kalmar län, som tar ett särskilt stort ansvar för barn och ungas tillgång till scenkonst av hög kvalitet. Hösten 2019 inviger vi vårt nya scenkonsthus med bland annat en helt ny scen som tar en publik på 200 personer. Samtidigt fortsätter vi turnera i hela Kalmar Län.

Förutom våra egna föreställningar tar vi även regelbundet emot gästspel med fokus på dans och utvecklar samarbeten både lokalt, regionalt och nationellt. Vi vill skapa ett öppet, vitalt mötesrum för upplevelser och samtal. Teatern bedriver även en teaterpedagogisk verksamhet med syfte att fördjupa scenkonstupplevelsen.

 

Om tjänsten

Inom denna visstidsanställning kommer du att leda ett projekt i Emmaboda kommun som konstnärlig inspiratör för elever i årskurs 1 och 2 under september och oktober. Eleverna ska arbeta utifrån och om barnkonventionen genom drama. Som person har du lätt för att uttrycka dig både muntligt och skriftligt. Du hanterar och är trygg i rollen som pedagog för en barngrupp i grundskolan. Du klarar av att strukturera dina arbetsuppgifter självständigt. Du kan initiera och följa upp samarbeten. Du besitter en nyfikenhet på barns tankar och möjligheten till lärande inom de estetiska läroprocesserna.

 

Krav och meriterande

Du har erfarenhet av att ha arbetat som dramapedagog. Det är önskvärt att ha dramapedagogisk eller annan scenkonstnärlig utbildning. Det är en fördel att ha kunskap om Lgr 11, de estetiska läroprocesserna och om barns utvecklingsfaser och inlärningsprocesser. Du har B-körkort. Vid erbjudande om anställning kommer vi begära utdrag ur belastningsregister.

Tjänstens omfattning: 50% perioden 1 september till 31 oktober 2019.

Tillträde 1/9-2019.

 

Välkommen med frågor om tjänsten till: Daniel Rylander, Teaterchef, daniel@byteatern.se,

0480-43 44 41

Hanna Engstrand, Facklig representant Teaterförbundet, hanna@byteatern.se 0735-01 23 59

Ansökan skickas med e-post senast 2019-08-01 till daniel@byteatern.se

Röd pil