Ett dockhem

hemma hos vår publik

Henrik Ibsen ville att teater skulle vara ungefär som det verkliga livet, skådespelarna skulle agera som riktiga människor och scenen skulle likna ett verkligt hem.


Ibsens föreställning Ett Dockhem är en av de mest spelade pjäserna på alla stora teaterscener runt om i världen. Men hur skulle Ett Dockhem se ut om vi spelade den i sann Ibsenanda – i ett privat hem där helt vanliga människor bor?

Med en unik uppsättning av Henrik Ibsens världsberömda äktenskapsdrama kommer våra tre skådespelare hem till ett privat hem, tillsammans med en publik på upp till 30 personer. Idén är framtagen av danska Fix & Foxy och har tidigare spelats i Oslo, London och Köpenhamn. Det är ett relationsdrama som tar avstamp i vad som finns runtomkring, publiken kommer nära skådespelarna och vi får chans att möta vår publik på ett helt nytt sätt.

Februari 2018 är det Sverigepremiär i Kalmar.


BILJETTSLÄPP 15 januari 2018

OM FÖRESTÄLLNINGEN:

Koncept/manus: Fix & Foxy efter Henrik Ibsens ”Ett Dockhem”
Medverkande:
Martin Ellborg, Malin Rømer Brolin-Tani och Edvin Bredefeldt
Regissör: Pelle Nordhøj Kann
Premiär: 16 februari 2018
Spelplats: Föreställningen spelas i privata hem i det existerande möblemanget. Publiken sitter där det finns plats.
Målgrupp: Vuxna
Spel- och turnéperiod: Våren 2018.


Vill ni vara värdar för en föreställning?
Läs med och gör intresseanmälan.


Fix & Foxys ”Ett dockhem” producerades första gången i samarbete mellan Det Kongelige Teater (Danmark) och Nationaltheatret (Norge), med stöd från Stiftelsen Skandinavisk Teaterpris.