Ett Dockhem - Hemma hos er?

Vi söker par och hem att spela i

Ta chansen att vara värdar till en unik uppsättning av Henrik Ibsens klassiska drama Ett Dockhem. Vi söker par i som vill ta emot våra tre skådespelare och publik på upp till 30st i sitt gemensamma hem.

Ibsen ville att teater skulle vara som det verkliga livet. Skådespelarna skulle agera som riktiga människor, och scenen skulle likna ett verkligt hem. Nu tar vi det ett steg längre – vi vill spela i en autentisk miljö, där det faktiska hemmet är scenografin.

Är det hemma hos er? Det blir den mest realistiska versionen någonsin av Ibsens världsberömda äktenskapsdrama.


Kraven är enkla: Ni är ett par som bor tillsammans i en lägenhet eller i ett hus. Om ni har hemmaboende barn har ni möjlighet att ordna barnvakt under ett par timmar. Resten tar vi hand om!

Ett Dockhem spelas 16 februari – 4 maj 2018. Vi söker par både för denna spelperiod och för repetitioner under januari och februari. Exakta datum och klockslag sätts i samråd med värdarna.

Gör intresseanmälan
Ni kan också göra en intresseanmälan via mail info@byteatern.se eller telefon 0480 – 49 69 40


Till föreställningen Ett Dockhem

VANLIGA FRÅGOR

Varför gör ni det här?
Ibsen ville att teater skulle vara som det verkliga livet. Skådespelarna skulle agera som riktiga människor och scenen skulle likna ett verkligt hem. Nu tar vi det ett steg längre – vi vill spela i en autentisk miljö, där det faktiska hemmet är scenografin.

När händer det?
Ett Dockhem spelas 16 februari – 4 maj 2018. Vi söker både par för denna spelperiod och för repetitioner under januari och februari.

Var händer det?
Vi söker par och hem i alla kommuner i hela Kalmar län.

Hur väljs paren och hemmen ut?
Våra spelledare kommer att ta kontakt med er för ett möte i ert hem från december månad och framåt. Ni behöver vara ett par som bor tillsammans och ha utrymme för upp till 30 personer i publik. Om ni har hemmaboende barn behöver ni ha möjlighet att ordna barnvakt så att de inte är hemma under föreställningens tid.

Varför ska det vara hos ett par, och inte hos någon som är singel?
Scenografin i föreställningen är ett hem där det bor ett par.

Hur lång är föreställningen?
Föreställningen är ca 80 minuter, men räkna med 2 timmar från ankomst till att alla har gått. En stund innan kommer spelledaren att komma hem till er för att stämma av och förbereda. Vid utsatt tidpunkt kommer skådespelarna (3st) och publiken att knacka på er dörr, och föreställningen är igång!

Var ska all publik sitta?
Där det finns plats i det möblemang eller golvytor som finns hos er.

Behöver vi förbereda hemmet på något vis?
Nej. Vi har ingen scenografi eller större saker med oss, ert hem är scenografin. Vi kommer att ta med oss en iPod, en högtalare och några enkla rekvisita.

Varför kan inte hemmaboende barn vara hemma under föreställningen?
Det är en föreställning som vänder sig till vuxna. När liknande version av Ett Dockhem satts upp av andra teatrar har det erfarits vara bäst om barn inte är hemma under föreställningen.

Får vi bjuda in våra vänner att se föreställningen hemma hos oss?
Självklart! Alla som vill se föreställningen får köpa biljett.