fbpx
 

Nayrab

Motståndets rörelse

DANSGÄSTSPEL MED LIVEMUSIK FRÅN SKÅNES DANSTEATER

Nayrab är ett medryckande möte mellan traditionell musik från Mellanöstern och nyskapad koreografi. Titeln betyder slättmark på syriska och är även namnet på den by i Syrien där föreställningens kompositör, Malmömusikern Tarek Alhadj, föddes. Hans musik bär en hel regions poesi och spelas live på scenen.

Nio dansare kastar sig ut i koreograferna Laurence Yadis och Nicolas Cantillons dansstil FuittFuitt. En dansad motståndsanda, en flödande rörelse som vägrar låta sig hejdas. De låter instinkterna styra och böljar fram till musiken i en lyrisk trans. Nayrab vill inspirera vårt sätt att leva och ger dig en pulserande upplevelse som känns långt ut i salongens stolsrader.


SPELDATUM

17 APRIL 2019 kl 19.00 Kalmarsalen. 18.30 bjuder vår dansutvecklare Kristina Flygare på en introduktion till föreställningen. Välkomna!

 

 

Biljetterna säljs via Biljettcentrum.


 

PRESSRÖSTER

”I Nayrab möts arabisk tradition och modern dans. Koreograferna Laurence Yadi och Nicolas Cantillon har tillsammans med den Malmö-baserade kompositören Tarek Alhadj med klarögd självklarhet lyckats binda samman historia, kultur och samtid på Skånes Dansteater.”

Kristianstadbladet, Andrea Grapengiesser

”Genom att ge dig hän och låta musiken och rörelserna omsluta dig kan du njuta av den mjuka och behagliga upplevelse som Nayrab är.”

Skånska Dagbladet, Kristina Nilsson

”en dynamisk, poetisk föreställning som berör”.

Danstidningen, Ingela Brovik