#byteatern_lohengrindreams

Följ gästspelet på Instagram

Lohengrin Dreams

  • 18 februari 2020 kl 19.00
  • Vuxna
  • Längd: 75 minuter.
  • Ordinarie pris: 220 kr
  • Ungdom/student/pensionär: 110 kr

Det blir opera på ett oväntat sätt när tre dansare, två akrobater och en operasångerska tolkar Wagners historia om Elsa av Brabant som anklagas för att ha mördat sin lillebror men räddas i sista stund av sina drömmars hjälte, som lugnt seglar in på en svan.

I Lohengrin Dreams kommer en modig ensemble med tre dansare, två akrobater och en operasångerska att berätta historien om Elsa av Brabant som anklagas för att ha mördat sin försvunne älskade lillebror och räddas i sista stund av en hjälte, direkt från hennes drömmar, som lugnt seglar in på en svan. Hon blir erbjuden kärlek och äktenskaplig lycka om hon bara kan låta bli att fråga vem han är. Klarar Elsa det? Och är det i så fall verkligen sunt?

Charlotte Engelkes och ensemblen jonglerar tro och tvivel, dröm och verklighet med största möjliga allvar och lekfullhet, till nykomponerad musik av ljuddesignern Willy Bopp med utgångspunkt från Wagners opera Lohengrin och i samarbete med Norrlandsoperans symfoniorkester. En totalföreställning om kvinnlig styrka där inte en enda kvinna offras – och inte heller en enda man.

Eftersamtal med koreografen

Efter föreställningen bjuder vi in till eftersamtal där dansutvecklare Kristina Flygare ställer frågor till Charlotte Engelkes.

LOHENGRIN DREAMS
KALMAR 18/2
LOHENGRIN DREAMS
KALMAR 18/2
LOHENGRIN DREAMS
KALMAR 18/2
Föregående
Nästa

Wraps från Postgatan & fika från Kafé Nejlikan

En timme innan föreställningen öppnar vårt kafé. Där kan du köpa wraps från Postgatan eller fika från Kafé Nejlikan. Kaféet håller även öppet efter föreställningen och under eftersamtalet.

”Den här föreställningen innehåller inte en enda död sekund och med utflykter i såväl tyska, grekiska, engelska, norska och hörde jag latin?, tillåts inte för ett ögonblick tankarna snirkla iväg till något vardagligt problem. Varje stavelse vi hör har här en betydelse, varje rörelse och inte minst minspelen som skapar den humoristiska klangen.”

Västerbottens Kuriren
Logotyp för Dansnät Sverige

Om föreställningen

Medverkande: Magnus Bjøre, Ivonne Fuchs, Ageliki Gouvi, Anthony Lomuljo, Henrietta Wallberg, Simon Wiborn
Regi, idé, koncept: Charlotte Engelkes
Musik, ljuddesign: Willi Bopp, R Wagner, Norrlandsoperans symfoniorkester
Koreograf: Ossi Niskala
Ljusdesign, scenografi: Karl Svensson Kostymdesign: Anna Ardelius
Producent: Åsa Edgren
Foto: Andreas Nilsson

En samproduktion mellan Astarte, Norrlandsoperan, Regionteatern Blekinge Kronoberg, Spira Smålands Musik &Teater och Sasha Waltz & Guests
Med stöd från Kulturrådet och Stockholms stad

Charlotte Engelkes. Foto: Julius Bohlin

Charlotte Engelkes och hennes wurm för opera

Charlotte Engelkes är regissör och performanceartist. Hennes föreställningar spelas både i Sverige och på dans och teaterfestivaler runtom i världen. Charlottes konstnärliga spännvidd sträcker sig över dans, teater, performance och opera – allt på hennes eget högst personliga sätt. Föreställningen Miss very Wagner, där Engelkes för första gången hyllade och utforskade fyra av de mest kända hjältinnorna tagna ur Richard Wagners operavärld blev en överraskande och innerlig solomusikal som nådde en publik långt utanför operaälskarnas värld. Det blev startskottet för en rad olika scenkonstverk där valkyrior, hjältar, jättar och drakar har fått nytt liv på samma kärleksfulla och drastiska sätt, oavsett om publiken varit vuxna eller barn.