Vi söker Teatersnickare/smed

post

Vi söker ny snickare/smed på Byteatern Kalmar Länsteater då vår nuvarande gått i pension.

Om Byteatern Kalmar Länsteater
Du kommer få vara med i utvecklingsarbetet när Byteatern dels får nya lokaler och dels får utökade verksamhetsmedel. De nya lokalerna planeras vara färdiga vid första kvartalsskiftet 2019 där ett nytt snickeri med möjlighet till smedja ska utvecklas. Idag producerar teatern 2-3 nya teaterproduktioner per år och ambitionen är att utöka repertoaren till det dubbla och spela både hemma, på turné och repetera parallellt. Du kommer arbeta på en länsteater med uppdraget att producera professionell scenkonst för såväl barn och unga som vuxna med fokus på Kalmar län som spelområde.

Om tjänsten
Som teaterns snickare och smed är du med i alla produktioner från början till slut. Du tillverkar alla scenografier och viss rekvisita och bidrar med ditt kunnande under hela produktionsprocessen för att förverkliga scenografernas konstnärliga idéer till färdiga funktionsdugliga scenografier. Mer eller mindre alla produktioner är turnerande vilket innebär att föreställningarna ska anpassas efter fastställda turnéförutsättningar.
Som person är du strukturerad och kan planera arbetet utifrån givna ramar. Du är en lyssnande och prestigelös person som har lätt för att samarbeta. Du har en konstnärlig känsla och förståelse för form och den konstnärliga processen.

Krav
Du har erfarenhet av finsnickeri, konstruktion, materialkännedom och hållfasthet. Du är väl förtrogen  med all verkstadsutrustning och maskiner. Du har kunskap om säkerhet både i det egna arbetet och för färdigställd produkt. Du har B-körkort.

Meriterande
Det är en fördel att ha utbildning och erfarenhet inom svets och smide med materialkännedom, konstruktion och hållfasthet. Det är önskvärt att kunna arbeta med CAD eller andra
modelleringsverktyg. Det är en fördel att ha erfarenhet av turnerande scenkonst.

Tjänstens omfattning: 100 % tillsvidare med 6 månaders provanställning.
Tillträde enligt överenskommelse.
För frågor om tjänsten kontakta: Måns Winge, Teknisk chef. mans@byteatern.se 0480-434446
Linus Wileryd, Facklig representant Teaterförbundet. linus@byteatern.se 0480- 43 44 45

Ansökan skickas med e-post senast 2018-10-25 till mia@byteatern.se