Vi söker ny Teknisk chef på Byteatern

post

Om Byteatern Kalmar Länsteater

Du kommer få vara med i utvecklingsarbetet när Byteatern dels får nya lokaler och dels får utökade verksamhetsmedel. De nya lokalerna planeras vara färdiga vid första kvartalsskiftet 2019 och teatern kommer utökas med ett antal nya tjänster. Idag producerar teatern 2-3 nya teaterproduktioner per år och ambitionen är att utöka repertoaren till det dubbla och spela både hemma, på turné och repetera parallellt. Du kommer arbeta på en länsteater med uppdraget att producera professionell scenkonst för såväl barn och unga som vuxna med fokus på Kalmar län som spelområde.

Om tjänsten

Tjänsten ingår i ledningsgruppen och är arbetsledare samt personalansvarig för teknik- och verkstadsavdelningarna.  Du kommer ansvara för planering och fördelning av teknik- och verkstadsresurser, delegerade budgetposter, teknik- och verkstadsinvesteringar och har det övergripande ansvaret för scenteknik och verkstadsutrustning. Du ansvarar för upprättande av brandplaner, skydd- och säkerhetsplaner och är teknisk samordnare för samtliga produktioner och är med att ta fram produktionsuppgifter. Du kommer tillsammans med teatercheferna att ansvara för rekrytering inom teknik- och verkstadsavdelningarna.

Du är direkt underställd Teatercheferna och ingår i ledningsgruppen och arbetar nära producent och skyddsombud.

Krav

Du har erfarenhet av turnerande scenkonstverksamhet. Du är väl förtrogen med all scenteknik och verkstadsutrustning. Du är duktig på att planera, analysera, organisera och bygga strukturer som även andra kan arbeta utifrån. Du är tydlig och lyssnande i din kommunikation. Du trivs med att arbeta långsiktigt och lämnar aldrig linjeorganisationen. Du är lösningsfokuserad, prestigelös och bra på att samarbeta och bygga relationer. Du har B-körkort.

Meriterande

– Tidigare erfarenhet av personalansvar, arbetsledning och budgetansvar.
– Scenteknisk- och/eller ledarskapsutbildning.
– Erfarenhet av scentekniskt och konstruktionsarbete för scenkonstproduktioner.

 

Tjänstens omfattning: 100 % tillsvidare med 6 månaders provanställning.

Tillträde augusti 2018 eller enligt överenskommelse.

 

Välkommen med frågor om tjänsten till: Mia Carlsson, Teaterchef. mia@byteatern.se. 0480-43 44 43

Linus Wileryd, Facklig representant Teaterförbundet. linus@byteatern.se. 0480- 43 44 45

Ansökan skickas med e-post senast 2018-05-07 till mia@byteatern.se