Byteatern Kalmar Länsteater söker vikarierande producent

Byteatern Kalmar Länsteater producerar teater för barn, ungdom och vuxna och turnerar framförallt i sydostlänen. Teatern har precis flyttat in i nya lokaler och är inne i en expansiv och spännande period med fler produktioner, samproduktioner, teaterpedagogisk verksamhet samt en utökad dansgästspelsverksamhet. Byteatern Kalmar Länsteater har 20 tillsvidareanställda inom skilda yrkesgrupper samt projektanställningar till produktioner. Teatern producerar 3-4 föreställningar varje år med tyngdpunkten på barn- och ungdomsteater.

Dina arbetsuppgifter
Som producent på Byteatern Kalmar Länsteater är du länken mellan produktionen och ledningen samt ger förutsättningar till produktionsteamet att skapa de bästa möjliga resultaten.

Du planerar, genomför och följer produktioner utifrån givna ekonomiska och tekniska resursramar. Du upprättar produktionsdokument, produktionsbudget, leder produktionerna och är produktionernas spindel i nätet. Du samarbetar i detta med bl.a. teknisk chef, teaterchef, regissör, marknadsförare, turnéläggare m.fl. I rollen som producent ingår arbetstidsplanering enligt kollektivavtal. Du deltar även i teaterns långsiktiga planering och verksamhetsutveckling, och medverkar i teaterns ledningsgrupp.

Byteatern Kalmar länsteater är en expansiv men relativt liten arbetsplats så vi lägger stor vikt vid social kompetens, god kommunikativ förmåga, flexibilitet och prestigelöshet.

Utbildning/Erfarenhet

·       Relevant utbildning och/eller arbetslivserfarenhet som producent på en producerande scenkonstinstitution eller fri grupp

·       Erfarenhet av att hantera avtal inom scenkonstområdet

·       Erfarenhet av arbetstidsplanering

·       Erfarenhet av ekonomiskt budget- och uppföljningsarbete

·       Uttrycker dig väl i skrift och tal

·       Mycket god generell datorkunskap

·       B-körkort

Tjänsten är ett vikariat på 1,5 år fr.o.m. dec 2019

Frågor om tjänsten besvaras av Mia Carlsson: mia@byteatern.se, tel: 0480-43 44 43.
Lokal facklig representant för Teaterförbundet är Hanna Engstrand:
hanna@byteatern.se, tel: 073-501 23 59

Sista ansökningsdag: 29 augusti
Tillträde, enligt överenskommelse
Lön: enligt överenskommelse

Ansökan skickas till teaterchef Mia Carlsson via mejl: mia@byteatern.se