fbpx
 

KlaB

KLaB är ett samarbete mellan Kalmar kommun, Länsmuseet, ateljén och Byteatern. Detta är en treårig kultursatsning finansierad av Barn- och ungdomsnämnden i Kalmar kommun. Satsningen ger Kalmar kommuns skolor fler möjligheter att integrera kulturella och konstnärliga uttrycksformer i undervisningen. Erbjudanden via KLaB är kostnadsfria och skolorna inom Kalmar kommun erbjuds också fria resor till de kulturinstitutionerna som ingår i projektet.


FÖR HT-18 ERBJUDER BYTEATERN FÖLJANDE KLaB-PROJEKT:klab-logga

Julkalender: Sagor på Green Screen

Nu händer det! Ta chansen och var med och spela in årets julkalender. Vi kommer att ta teatern in i filmen och utforska hantverket tillsammans. Eleverna berättar en historia om en flicka som hittar en magisk bok och hur hon tillsammans med sina vänner får följa med på ett fantastiskt äventyr.

Jag kommer till er under en eller flera dagar och vi spelar in några avsnitt tillsammans. Vi kommer att använda oss av green screen för att spela in avsnitten. Det finns olika roller vid en filminspelning så som regissör, ljudtekniker, kameraperson, skådespelare m.m. Ni kommer att få ett mail innan vi ses där ni kan bestämma vem som gör vad när vi träffas.

Julkalendern kommer att läggas upp på en privat youtubekanal som alla lärare i Kalmar kommun kommer att få inloggning till så att alla elever kan se julkalendern under december.

Målgrupp: Mellanstadiet
Period: HT 2018
Lokal: Klassrum, Byteaterns pedagog kommer på besök
Längd: ca 80 minuter
Kostnad: Gratis
Koppling till Lgr11: ”Skapande arbete och lek är väsentliga delar i det aktiva lärandet. Särskilt under de tidiga skolåren har leken stor betydelse för att eleverna ska tillägna sig kunskaper.”

Min historia, din historia, vår historia

Kan vi genom teater komma närmre vår egen historia? Är vår historia viktig i våra relationer med andra? Behöver vi veta om varandras historia för att kunna möta andra människor? Vad betyder vår egen historia för oss? Vad betyder vår historia för vår familj?

Genom teater vill jag utforska barnens historier som de samlar tillsammans med sina nära och kära. Jag skickar med ett frågeformulär som ni kan skicka med eleverna hem som vi sedan bygger våra uppspel på. Vi lyssnar till varandras historier och sen iscensätter några för varandra. Jag har med mig lite rekvisita och kostym.

Det finns två olika alternativ: ett alternativ är 40 min eller ett pass på 80 min med paus. Det första alternativet är för lågstadiet och det andra är för mellanstadiet, ni kan även välja första alternativet för mellanstadiet.

Målgrupp: Låg-/Mellanstadiet
Period: HT 2018
Lokal: Klassrum, Byteaterns pedagog kommer på besök
Längd: ca 40min / 80 min
Kostnad: Gratis

LADDA NER UTBUDSBLAD: KLaB ht18


Bokning och information:

Helena Roditou-Andersson, teaterpedagog: helena@byteatern.se, 0480-43 44 63
Mia Kjellkvist, producent: mia.kj@byteatern.se, 0480-43 44 42