fbpx
 

Byteatern Kalmar Länsteater föreslås få historisk uppskrivning av sina anslag från Landstinget i Kalmar län

post

Pressmeddelande 20 okt 2016:

Byteatern Kalmar Länsteater föreslås få historisk uppskrivning av sina anslag från Landstinget i Kalmar län

Teatercheferna Mia Carlsson & Daniel Rylander gläds med övrig personal och styrelse åt smått historiska föreslagna anslagshöjningar på Byteatern Kalmar Länsteater. Landstingmajoriteten har föreslagit en anslagshöjning med 38% till 2019 samt teknikinvesteringar på drygt 9 miljoner till renoveringar och utbyggnad av Byteatern Kalmar länsteaters hus

–        Att majoriteten i Kalmar läns landsting föreslår att utöka våra verksamhetsmedel med 5 miljoner till 2019 är mycket glädjande och vi ska genom att skapa mer scenkonst för medborgarna förvalta det förtroende som detta återspeglar, säger teaterchef Mia Carlsson.

–        Vårt nyrenoverade och utbyggda teaterhus som enligt planerna ska invigas tidigt 2019 kan nu ge plats för mer utmanande och underhållande scenkonst förutom att vi också ges möjlighet att i ännu högre grad turnera i Kalmar län, säger teaterchef Daniel Rylander.

Landstinget ger i dagsläget ca 7,9 miljoner i bidrag till Byteatern Kalmar länsteater och den planerade utökningen kommer att ske i steg över de kommande åren och ska vara klar till 2019.

Kontakt Byteatern:
Daniel Rylander 0480 – 43 44 41 daniel@byteatern.se
Mia Carlsson 0480 – 43 44 43 mia@byteatern.se

Kontakt Landstinget Kalmar län: Yvonne Hagberg (S) 0730 – 91 55 27

Pressbilder: http://byteatern.se/press/pressbilder