Vi söker en Pedagog 100%

post
Vi söker nu ny Pedagog till Byteatern Kalmar Länsteater då vår nuvarande går i pension

Om Byteatern Kalmar Länsteater
Du kommer få vara med i utvecklingsarbetet när Byteatern dels får nya lokaler och dels får utökade verksamhetsmedel. De nya lokalerna planeras vara färdiga 2019 och teatern kommer utökas med ett antal nya tjänster. Idag producerar teatern 2-3 nya teaterproduktioner per år och ambitionen är att utöka repertoaren till det dubbla och spela både hemma, på turné och repetera parallellt. Den pedagogiska verksamheten kommer ha stora möjligheter att utvecklas i det nya huset då ett rum kommer byggas just för denna verksamhet. Och den pedagogiska verksamheten kommer ha en betydande roll inom teaterns kommande framtid. Du kommer arbeta på en länsteater med uppdraget att producera och fördjupa professionell scenkonst för alla länsmedborgare med fokus på barn och unga.

Om tjänsten
Som pedagog på Byteatern ansvarar du för att ta fram och utföra teaterns pedagogiska verksamhet. Du ansvarar för att ta fram idéer, förmedla, planera och genomföra pedagogiska program som kan vara både uppsökande på skolor och i teaterns pedagogrum. Du ansvarar för att ta fram lärarmaterial/uppföljningsmaterial till teaterns skolföreställningar. Som person har du lätt för att uttrycka dig både muntligt och skriftligt. Du hanterar och är trygg i rollen som pedagog för en barngrupp i grundskolan. Du klarar av att strukturera dina arbetsuppgifter självständigt. Du kan initiera och följa upp samarbeten. Du besitter en nyfikenhet av barn och möjligheten till lärande inom de estetiska läroprocesserna. Vid sidan av detta besitter du förmågan att arbete gentemot akademi i samarbete med exempelvis förskolärar- och lärarutbildningar, samt finner det spännande att initiera projekt samt söker medel från externa finansieringskällor för detta.

Krav och meriterande
Du som söker bör ha erfarenhet av att ha arbetat som pedagog inom kulturell verksamhet. Det är önskvärt att ha kulturpedagogisk eller annan scenkonstnärlig utbildning. Det är en fördel att ha kunskap om Lgr 11, de estetiska läroprocesserna och om barns utvecklingsfaser och inlärningsprocesser. Du har B-körkort.

Tjänstens omfattning: 100 % tillsvidare med 6 månaders provanställning.
Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Välkommen med frågor om tjänsten till: Mia Carlsson, Teaterchef, mia@byteatern.se 0480-434443
Linus Wileryd, Facklig representant Teaterförbundet, linus@byteatern.se 0480- 43 44 45

Ansökan skickas med e-post senast 2017-12-15 till mia@byteatern.se