#biet_i_huvet

Följ föreställningen på Instagram.

Dela gärna denna sida i dina flöden.

BIET I HUVET

Det är en föreställning som behandlar några av livets största svårigheter; ensamhet, fattigdom, och utanförskap. Samtidigt är den en hyllning till människans inre styrka och fantasins kraft, inte bara som ett färgglatt filter på verkligheten utan som en magisk kraft att bära inombords

Solen går upp över världen och dess strålar träffar ett barn som upptäcker att det plötsligt är ett bi. Biet ger sig ut i världen, ut genom fönstret, ut över en äng och med biets längtan efter nektar landar det i en blomma. Då är barnet lika plötsligt tillbaka i sin säng, level 2 i dess egna fantasispel startar och nu måste hen fort ta sig till skolan utan att väcka föräldrarna.

Biet i huvet handlar om hur ett barn tar sig genom ett dygn av sitt liv. Genom att skapa ett eget inre spel kan hen bemästra en tuff vardag präglad av våld, utanförskap, försummelse och borttappade skolböcker.

Tre skådespelare tar med humor, lekfullhet och fantasi sig an svåra frågor utan givna svar men där den obändiga livskraften hos huvudpersonen är inspirerande.Ett pixellandskap uppbyggt av kuber, inspirerat av dataspel som Minecraft, Roblox och Super Mario utgör scenografin som är skapad av Maja Döbling.

Den tyske dramatikern Roland Schimmelpfennig skriver pjäser, med en ett sällsynt och direkt tilltal till publiken, där texten blir till en mental dans som alltid drivs framåt. Biet i huvet hade urpremiär 2015 och har tidigare gjorts av Riksteatern i Sverige

”Biet i huvet” är tänkt att spelas för publik från åtta år, men passar för fler oavsett ålder, tänker jag. Många av barnets upplevelser finns kvar ändå, fast man blivit äldre. Föreställningen förmedlar hopp och den ljusa och varma känslan tar jag med mig ut från teatern.

Om föreställningen

AV: Roland Schimmelpfennig
FÖRLAG: Colombine
REGI: Chantale Hannouch Rahimi
SCENOGRAFI/KOSTYM: Maja Döbling
KOMPOSITION/LJUD: Linus Wileryd
LJUSDESIGN: Casper Törneman
MASK: Matilda Bragner
AFFISCHBILD: Mattias Johansson (2022) Emilia Christiansson (2023)

Kontakta Karin för bokning

Karin Bexell, säljare och turnéläggare0480-434448
karin@byteatern.se

Chantale Hannouch Rahimi och Maja Döbling. Foto: Mattias Johansson

Medverkande skådespelare

Agnes Forstenberg

Ellen Vestermark

Petter Snive