#biet_i_huvet

Följ föreställningen på Instagram.

BIET I HUVET

Det är en föreställning som behandlar några av livets största svårigheter; ensamhet, fattigdom, och utanförskap. Samtidigt är den en hyllning till människans inre styrka och fantasins kraft, inte bara som ett färgglatt filter på verkligheten utan som en magisk kraft att bära inombords

Chantale Hannouch, regissör

Solen går upp över världen och dess strålar träffar en pojke som upptäcker att han plötsligt är ett bi. Biet ger sig ut i världen, ut genom fönstret, ut över en äng och med biets längtan efter nektar landar han i en blomma. Då är han lika plötsligt tillbaka i sin säng, level 2 i hans egna fantasispel startar och nu måste han fort ta sig till skolan utan att väcka föräldrarna.

Biet i huvet handlar om hur en pojke tar sig genom ett dygn av sitt liv. Genom att skapa ett eget inre spel kan han bemästra en tuff vardag präglad av våld, utanförskap, försummelse och borttappade skolböcker.

Tre skådespelare tar med humor, lekfullhet och fantasi sig an svåra frågor utan givna svar men där den obändiga livskraften hos huvudpersonen är inspirerande.Ett pixellandskap uppbyggt av kuber, inspirerat av dataspel som Minecraft, Roblox och Super Mario utgör scenografin som är skapad av Maja Döbling.

Den tyske dramatikern Roland Schimmelpfennig skriver pjäser, med en ett sällsynt och direkt tilltal till publiken, där texten blir till en mental dans som alltid drivs framåt. Biet i huvet hade urpremiär 2015 och har tidigare gjorts av Riksteatern i Sverige

Om föreställningen

AV: Roland Schimmelpfennig
REGI: Chantale Hannouch
SCENOGRAFI/KOSTYM: Maja Döbling
LJUDDESIGN: Linus Wileryd
LJUSDESIGN: Casper Törneman
AFFISCHBILD: Mattias Johansson

Kontakta Anne för bokning

Anne Haugaard, säljare och turnéläggare 0480-434448 anne@byteatern.se

Chantale Hannouch och Maja Döbling. Foto: Mattias Johansson

Medverkande skådespelare

Agnes Hargne Wallander

Agnes Forstenberg

Emil Hedayat