Byteatern_dans

Följ våra dansgästspel och dansfrämjande uppdrag på instagram.

Vi stärker dansen som konstform

Kristina Flygare
Kontakta mig om dans

Kristina Flygare,
dansutvecklare
0480-434465
kristina@byteatern.se

Dansbild

Dansutvecklaren har det regionala uppdraget att driva den strategiska dansfrämjande verksamheten i Region Kalmar län. Dansutvecklaren har på uppdrag av Region Kalmar län sin plats på Byteatern Kalmar Länsteater.

Dansutvecklarens grunduppdrag är att stärka dansen som konstform med barn och unga som prioriterad målgrupp. I det främjande uppdraget ingår att utveckla och tillämpa strategiska arbetsmetoder såsom att samordna nätverk, bistå med kompetens kring dans, skapa mötesplatser för dans och stimulera publikutveckling.

Byteatern Kalmar Länsteaters nya scenkonsthus har ett dansanpassat golv och tar regelbundet emot både svenska och internationella dansgästspel.

Kotakta gärna Kristina Flygare om du vill arrangera dans, ha tips och råd angående föreställningar. Vi har utlåning av dansmatta och ett nätverk av danspedagoger.

Regionfinal Skapa Dans 2021

Lördag 23 oktober på
Byteatern Kalmar Länsteater

Tack till alla deltagare i koreografitävlingen Skapa Dans. Vilka talanger vi har i Kalmar län! Efter ett tufft arbete för juryn blev vinnare i region Kalmars uttagning Trois Variations, koreograf Kajsa Lisa Eriksen som dansas av Kajsa Lisa Eriksen och Emmy Wallin Westholm. Juryns motivering: ”Starka koreografiska kvaliteter. Dynamik – användandet av rummet, fint partnerskap och musikalitet. Bra helhet med alla tävlingens kriterier i åtanke.”

Logotyp för Skapa Dans
Foto:Joachim Sandberg

Danssamverkan Sydsverige

Byteatern Kalmar Länsteater ingår i Danssamverkan Sydsverige som är ett regionöverskridande projekt för att stärka dansen i södra Sverige.

Logotyp för Dansnät Sverige

Dansnät Sverige

Byteatern Kalmar Länsteater är mottagarscen för Dansnät Sverige som är ett nationellt nätverk för den samtida danskonsten och dess publik.