Dans för Hälsa i Kalmar - vårtermin 2024

Varmt välkommen till Dans för Hälsa. Dansen är för dig som går i högstadiet eller gymnasiet och vill dansa kravlöst för att minska stress och må bättre. Kom som du är och bara dansa!

Kolla gärna på videon. Den visar en bra bild av vad Dans för Hälsa är.

Kalmar hösttermin 2023

Dansen är för elever som går i högstadiet och gymnasiet. Dansen är kostnadsfri.

Start: Den 7 februari 2024
Dagar: Onsdagar
Tid: Kl. 16.30 – 17.45
Plats: Kulturskolans danssal. Tullslätten 2 (våning 2) i Kalmar
Dans för hälsa instruktörer: Lisiane Heemann och Molly Drini
Anmälan: Kontakta din skolsköterska eller kurator för att göra anmälan!

Vill du veta mer? Kontakta oss via dansforhalsakalmar@gmail.com

Info finns också på www.dansforhalsa.se

Ledare

Lisiane Heemann
Danslärare

Molly Drini
Danslärare

När jag dansar är det som att, här är JAG! Här står jag med mina fötter och får göra vad jag vill.

Bäst är att komma till dansen och bara få vara sig själv.

Här kan du läsa ett brev från tidigare medlem i Dans för hälsa.

Hej!
Jag heter Klara och är en tidigare medlem i Dans för Hälsa. Vem du är, har jag ingen aning om. Jag tänkte berätta lite om hur det var för mig att gå i Dans för Hälsa. Jag hörde talas om det första gången när jag var hos kuratorn. Eller ja, jag hade faktiskt sett lappar om det i skolan men jag brydde mig inte om att läsa på dem. För mig framstod Dans för Hälsa som något väldigt töntigt faktiskt men gud vad jag hade fel! Jag började dansa under min tuffaste period i skolan och att då få ta sig dit 2 gånger i veckan var helt underbart! När man var på Dans för Hälsa så var det som alla problem försvann. Under den timmen hade man kul. Riktigt kul. För mig var det som att tröskeln in till danssalen bestod av en osynlig vägg som vägrade att släppa in varje liten negativ sak.

Jag kan med handen på hjärtat säga att Dans för Hälsa har förändrat mitt liv och inte mindre mina år under den perioden. Jag gick på Dans för Hälsa i ca 4 terminer om jag inte minns fel och anledningen till att jag slutade var för att jag nu mår bättre och vill ge min plats till någon som behöver den mer. Kanske dig :) 
Jag vill verkligen be dig, för din skull, att i alla fall ta dig dit en gång och testa. För mig var det nog det bästa val jag tagit! Du förtjänar den här platsen och den här dansen.

Och till sist: Jag tror på dig, du är grym!