#ettåravmagiskttänkande

Följ arbetet med föreställningen på Instagram.

ETT ÅR AV MAGISKT TÄNKANDE

Om konsten att läka och att läka genom konsten.

ETT ÅR AV MAGISKT TÄNKANDE leder dig igenom det ofattbara och det stora svarta. En ljus berättelse skriven i det största mörker. Den handlar om att plötsligt befinna sig mitt i stormens öga utan att kunna navigera, för att sedan långsamt zooma ut och försöka titta ner på vad den stormen bestod av, skriva ner den, och sedan föra vidare den sorgekunskap som uppstod till andra. Med ett solvarmt kaliforniskt vykort som fond målas det upp ett år av magiskt tänkande.

En make dör. En dotter ligger sjuk. Hon är omgärdad av sjukhussängar, av slangar, läkare och mediciner. Men Joan är en åskådare. Vad händer med någon som passivt tvingas se på när de man älskar går under? Vad händer dig om du utsätts för den chock och sorg som hon hamnar i. Det är möjligt att sorg visar sig vara ett ställe ingen av oss känner till förrän vi kommer dit.

Om författaren Joan Didion föddes i Sacramento, Kalifornien 1934. Hon inledde sin journalistiska bana på Vogue och är idag mest känd för sina reportage och essäer. 1963 debuterade hon som författare med romanen Run River. Joan Didion räknas som en av USA:s främsta författare och belönades 2005 med National Book Award för Ett år av magiskt tänkande.

Foto: Linda Himsel

Om föreställningen

Manus Joan Didion Översättning Eva Ström Regi Henrik Grimbäck Scenografi & Kostymdesign Laura Løwe Ljusdesign Fredrik Nilsson Dramaturg Sofia Westerlund Musiker Christian Berg Förlag Nordiska APS Produktion Regionteatern Blekinge Kronoberg & Byteatern Kalmar Länsteater

Birte Heribertsson

Skådespelare