#jag_springer

Följ arbetet med föreställningen på Instagram.

Se filmade versionen av föreställningen innan 31 mars

”Jag Springer” stoppades av pandemin. Nu får de som inte hann se den innan teatern stängde en ny chans. De 18 februari blir det, på publikens begäran, digital premiär.

– Många hörde av sig till teatern och undrade när vi skulle spela den igen, säger verkställande teaterchef Linda Stenberg.
Teatern beslutade sig därför att med hjälp av Kalmarföretaget Wedomotion filma föreställningen och sända den via tjänsten Voyd. Voyd är specialiserade på sända shower och föreställningar. Publiken köper biljett via datorn, får en kod och ser sedan föreställningen när de vill framför datorn, på mobilen eller hemma i soffan.
– Det är som att hyra en film på internet, säger Linda Stenberg.
– Även om föreställningen inte är tänkt att upplevas på en skärm så tycker jag att den här versionen fångar den närhet, täthet och det starka uttryck som föreställningen har när den upplevs live. Jag hoppas att så många som möjligt tar chansen att se ”Jag springer”, säger Daniel Rylander konstnärlig teaterchef på Byteatern som också regisserat föreställningen.
Den digitala versionen kan ses till 31 mars.

->Har du frågor om köpet eller behöver hjälp med tekniken? Mejla support@voyd.se

-> LÄS PROGRAMBLADET SOM PDF

Se ett samtal mellan Edvin Bredefeldt och Daniel Rylander

JAG SPRINGER

Byteatern Kalmar Länsteater och Regionteatern Blekinge & Kronoberg samproducerar den omtalade Jag springer när den sätts upp första gången i Sverige. En monolog på löpband om förlust, sorg och att springa sig ur den.

Turné 2020-2021

3/10 Kalmar (Premiär)
9-10/10 Kalmar
15-16/10 Kalmar
22-23/10 Växjö
3-4/11 Växjö
INSTÄLLT 11/11 Markaryd
INSTÄLLT 24/11 Karlskrona
INSTÄLLT 4/12 Kalmar
INSTÄLLT 5/12 Kalmar
INSTÄLLT 11/12 Kalmar
INSTÄLLT 12/12 Kalmar
INSTÄLLT 16/12 Kalmar
INSTÄLLT 17/12 Kalmar
10/4 Lund
Fler datum tillkommer. Turnén fortsätter till och med april.

En timme efter sin dotters död börjar han springa och kan sedan inte sluta. Mitt i sorgen, förlusten och orättvisan blir löpningen en väg in i ett tillstånd av frihet där han känner sig lätt och fri och stark. Han kan andas igen. Och kanske kan han på så vis åter komma nära sin avlidna dotter.

Pjäsens baseras på journalisten Anders Legarth Schmidts blogg, i danska tidningen Politiken, om hans egen erfarenhet efter dotterns död i cancer.

Line Mørkeby har skapat en dramatisk text som griper tag
i de innersta smärtpunkterna och blottar en själ som genom att pressa sin kropp till det yttersta försöker återfå meningen i ett liv som mist sitt självklara centrum. Edvin Bredefeldt gestaltar fadern i en intensiv och gripande monolog. För Daniel Rylander blir det fjärde gången han regisserar en pjäs skriven av den danska dramatikern.

Line Mørkeby är dramatikern bakom pjäserna 6 P lr K (Regionteatern 2012) Musical (Byteatern 2014) Jag ska vidare (Regionteatern 2016).

Om föreställningen

Regi: Daniel Rylander
Ljusdesigner: Casper Törneman
Scenograf: Maja Döbling
Förlag: Nordiska

Regissör Daniel Rylander.
Scenograf Maja Döbling.
Ljusdesigner Casper Törneman.

”Jag springer” är en ­drabbande pjäs som ­bygger på den danska ­journalisten Anders ­Legarth Schmidts blogg om hans egna ­erfarenheter av att förlora en dotter i cancer. Men man behöver inte ha upplevt ­något så traumatiskt för att ”Jag springer” ska ta ett ­stadigt tag om hjärtat – och hårt vrida om.

"Jag fick både lust att springa och att gå hem till min dotter efter föreställningen och krama henne lite extra, jag är imponerad över hur de har löst det här"

"Gripande och nära men på omsorgsfullt avstånd."

”Stark, drabbande och fantastisk kombination av alla element som samverkar i perfekt symbios.”

Jag tränar fem pass per vecka. Jag har gått ned 20 kilo och ska fortsätta träna för att klara hela spelperioden utan skador

Kontakta Anne för bokning

Anne Haugaard, säljare och turnéläggare
0480-434448 anne@byteatern.se

Medverkande skådespelare

Edvin Bredefeldt

Edvin Bredefeldt

Ålder: 34 år
Utbildning: Examen vid Teaterhögskolan i Malmö 2011.
Tidigare roller i urval: Claudius i Hamlet på Byteatern Kalmar Länsteater, Erik i Smålands mörker på Regionteatern Blekinge Kronoberg, Benny Andersson i filmen Ted – För kärlekens skull och Doktor Rank i Ett Dockhem på Byteatern Kalmar Länsteater.