#jag_springer

Följ arbetet med föreställningen på Instagram.

JAG SPRINGER

Byteatern Kalmar Länsteater och Regionteatern Blekinge & Kronoberg samproducerar den omtalade Jag springer när den sätts upp första gången i Sverige. En monolog på löpband om förlust, sorg och att springa sig ur den.

  • Premiär 3 oktober 2020. Spelas till maj 2021
  • Ålder: Vuxna
  • Längd: 80 min ingen paus
  • BOKA BILJETT

En timme efter sin dotters död börjar han springa och kan sedan inte sluta. Mitt i sorgen, förlusten och orättvisan blir löpningen en väg in i ett tillstånd av frihet där han känner sig lätt och fri och stark. Han kan andas igen. Och kanske kan han på så vis åter komma nära sin avlidna dotter.

Pjäsens baseras på journalisten Anders Legarth Schmidts blogg, i danska tidningen Politiken, om hans egen erfarenhet efter dotterns död i cancer.

Line Mørkeby har skapat en dramatisk text som griper tag
i de innersta smärtpunkterna och blottar en själ som genom att pressa sin kropp till det yttersta försöker återfå meningen i ett liv som mist sitt självklara centrum. Edvin Bredefeldt gestaltar fadern i en intensiv och gripande monolog. För Daniel Rylander blir det fjärde gången han regisserar en pjäs skriven av den danska dramatikern.

Line Mørkeby är dramatikern bakom pjäserna 6 P lr K (Regionteatern 2012) Musical (Byteatern 2014) Jag ska vidare (Regionteatern 2016).

Om föreställningen

Regi: Daniel Rylander
Ljusdesigner: Casper Törneman
Scenograf: Maja Döbling
Förlag: Nordiska

Regissör Daniel Rylander.
Scenograf Maja Döbling.
Ljusdesigner Casper Törneman.

Jag tränar fem pass per vecka. Jag har gått ned 20 kilo och ska fortsätta träna för att klara hela spelperioden utan skador

Edvin Bredefeldt
Kontakta Anne för bokning

Anne Haugaard, säljare och turnéläggare
0480-434448 anne@byteatern.se

Medverkande skådespelare

Edvin Bredefeldt

Edvin Bredefeldt

Ålder: 34 år
Utbildning: Examen vid Teaterhögskolan i Malmö 2011.
Tidigare roller i urval: Claudius i Hamlet på Byteatern Kalmar Länsteater, Erik i Smålands mörker på Regionteatern Blekinge Kronoberg, Benny Andersson i filmen Ted – För kärlekens skull och Doktor Rank i Ett Dockhem på Byteatern Kalmar Länsteater.