#nattfolket

Följ föreställningen på Instagram.

NATTFOLKET

Barn i mellanstadiet funderar mycket på framtiden och världens rättvisa. Jag hoppas att de med den här föreställ- ningen kan få möjlighet att prata om eller fundera på vilken värld de vill ha i framtiden.

I en nära framtid finns det inte plats till alla. Att få ha ett vanligt liv, sitt eget hem och sin egen plats, det är bara något för de som lever på dagen. De som ser till att allt fungerar i samhället lever och jobbar på natten, de kallas Nattfolket och får ingen egen plats. Och ingen bryr sig egentligen om varför det är så. Det är inget det talas om. Det vanliga dagsfolket och nattfolket lever i två skilda världar i en framtid där yta är en lyx och där skillnaden mellan de som har ett boende och de som inte har är fundamental.

I ett flickrum uppstår ett hemligt möte mellan dessa världar när Sonya måste börja dela sitt rum med Akka, en flicka från Nattfolket. De ska egentligen inte träffas. När Sonya är i skolan sover Akka i hennes rum och delningen av rummet ska ske utan att det lämnar några spår.
Men små tecken gör det ändå tydligt att det lever två människor på samma plats och trots att tjejerna skiljs åt av regler, fördomar och samhällsstrukturer så söker de sig till varandra. När Akka sedan blir sjuk måste Sonya samla mod och ge sig ut på ett farligt uppdrag.

Nattfolket är skriven direkt för Byteatern Kalmar Länsteater av Isa Schöier. Isa är en av Sveriges mest erfarna dramatiker och har tidigare skrivit flertalet pjäser för barn och unga.

Den framtidsdystopiska scenografin är magnifik, skådespelarna övertygande och berättelsen rymmer några av vår tids mest ödesmättade frågor: Klimatkrisen och ekonomisk ojämlikhet.

En gripande framtidsskildring med strålande skådespelare och smart och kreativ scenografi gör Byteaterns nya ungdomspjäs ”Nattfolket” mycket sevärd.

Om föreställningen

AV: Isa Schöier
BEARBETNING av Byteatern Kalmar Länsteater
REGI: Helle Rossing
SCENOGRAFI/KOSTYM: Marie Moberg
LJUDDESIGN: Jonatan Eklund
LJUSDESIGN: Anders ”Hebbe” Herbertzon
MASKDESIGN: Lise-Lott Wendt
MÅLGRUPP: åk 5–7
MEDVERKANDE: Agnes Hargne Wallander, Martina Hemmingsson, Rasmus Johansson
SPELPERIOD: Våren 2020 & våren 2021

Kontakta Anne för bokning

Anne Haugaard, säljare och turnéläggare0480-434448 anne@byteatern.se

Medverkande skådespelare

Agnes Hargne Wallander

Martina Hemmingsson

Rasmus Johansson