Information med anledning av Coronaviruset

SIDAN ÄR UPPDATERAD 2020-11-24

Efter Länsstyrelsens anpassning av de lokala föreskrifterna ställer Byteatern Kalmar Länsteater in all publik verksamhet tills vidare.

Vi kontaktar alla kunder och återbetalar köpta biljetter.

Välkomna till en annorlunda höst på Byteatern. Inför höstens föreställningar har vi utfört en noggrann riskanalys och tagit fram en plan för hur vi skall kunna ge er ett tryggt besök hos oss. Er trygghet är det viktigaste för oss.  Som ett led i detta har vi bland annat minskat vårt publikantal så att ett avstånd mellan varje person i publiken kan hållas till minst en meter. Vi har även infört generösa ombokningsregler samt tydliga rutiner för publikflödet före och efter föreställningen. På den här sidan finner du samtlig information om hur vi hanterar coronapandemin. Tveka inte att höra av dig om du har någon ytterligare fråga som inte täcks in nedan.  

  

DET HÄR GÖR VI FÖR ATT FÖRHINDRA SMITTSPRIDNING:

  • Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer. För oss innebär det med rådande avståndsrekommendationer kan ta in max 63 personer i publiken på stora scenen.     
  • Vid insläpp ser vi till att det inte blir trängsel genom att släppa in publiken direkt från entré till salong i grupper om max 10 personer. Samma princip gäller efter föreställningen vid utsläpp. Sitt kvar och vänta på anvisningar från publikvärd.  
  • Publik väntar utomhus på att tas in i huset av publikvärd.  
  • I salongen sitter varje person på ett avstånd om minst 1 meter till övrig publik. Detta gäller även för sällskap. Undantag gäller föreställningen Gräs där förälder/medföljande vuxen sitter med sina barn.
  • Goda möjligheter att tvätta och sprita händerna finns i våra foajéer 
  • Vi har ingen kaféverksamhet igång under hösten. 
  • Om du uppvisar sjukdomssymtom i anslutning till föreställningen finns det möjlighet till ombokning fram till 1 h innan föreställning. Om ombokning inte är möjlig ersätts du med motsvarande summa i presentkort hos Byteatern. Obs! Detta gäller bara de föreställningar där Byteatern Kalmar Länsteater är arrangör.
  • Om någon medverkande i föreställningen uppvisar sjukdomssymtom kommer föreställningen att ställas in. I detta fall återbetalas biljetten. Notera att inställning kan ske på kort varsel. Uppdatera dig gärna innan föreställningen på vår hemsida och våra sociala medier. 

 

Kom i god tid, håll avstånd, tvätta händerna, följ våra publikvärdars anvisningar på plats – och stanna hemma om du har symptom eller tillhör riskgrupp.

Välkommen till Byteatern Kalmar Länsteater i höst! 

Kontakta oss på info@byteatern.se eller ring 0480-496940

I händelse av nya begränsningar av antalet i publiken kommer biljetter återköpas. Om restriktionerna exempelvis åter blir 50 kommer de första 50 som köpt biljett få se föreställningen. Övriga erbjuds plats på annan föreställning när så är möjligt, presentkort eller återbetalning.

Så här placerar vi publiken i salongen. Gröna stolar är de som används.