#nattenärdagensmor_kalmar

Följ arbetet med föreställningen på Instagram.

NATTEN ÄR DAGENS MOR

EN MODERN KLASSIKER

En av Sveriges störste dramatiker har gått ur tiden, i höst hyllar vi Lars Norén och hans dramatik. Vi vill bjuda Kalmar län på hans bästa pjäs. Bered er på ett klassiskt familjedrama som tar publiken med på en mustig och omvälvande resa.

För regin står Mattias Nordkvist, som kanske är mest känd för sin roll i tv-serien Vår tid är nu och aktuell med huvudrollen i Henrik Schyffert-regisserade Vi i villa.

– För mig är Natten är dagens mor den bästa svenska pjäs som skrivits. I mitt tycke svensk teaterhistoria. Jag är barnsligt lycklig över att få regissera den för publiken i Kalmar, säger Mattias Nordkvist som själv spelat den äldre brodern när föreställningen sattes upp på Göteborgs stadsteater 2014.

Nu spelas den rollen av Edvin Bredefeldt, från Byteatern Kalmar Länsteaters fasta ensemble, som får sällskap på scen av Annika Hallin, Dan Johansson och David Bengtsson.

– Vi har verkligen fått ihop ett dreamteam med den här ensemblen! Pjäsen kräver mycket av skådespelarna och jag är så glad för att det är just dessa fyra som ska gestalta familjen, säger Mattias Nordkvist.

Mattias Nordkvist

Den bästa
svenska pjäs
som skrivits

Mattias Nordkvist, regissör

Om föreställningen

AV: Lars Norén
REGI: Mattias Nordkvist
SCENOGRAFI & KOSTYM: Linda Wallgren
LJUSDESIGN: Anna Wemmert
LJUDDESIGN: Linus Wileryd
MEDVERKANDE: Edvin Bredefeldt ,Annika Hallin, David Bengtsson, Dan Johansson

Kontakta Anne för gruppbokning

Anne Haugaard, säljare och turnéläggare 0480-434448 anne@byteatern.se

Medverkande skådespelare

Edvin Bredefeldt

Edvin Bredefeldt

Annika Hallin

David Bengtsson

Dan Johansson