Här kan du läsa mer om Byteatern Kalmar Länsteaters utbud för skola våren 2023. Vill du veta mer?

Kontakta Karin Bexell 0480-43 44 48 karin@byteatern.se

För lågstadiet på Byteatern Kalmar Länsteaters stora scen 8–12 maj

DJURENS KARNEVAL

Djurens karneval är en ny dansföreställning av koreografen Marcos Morau. I denna dansföreställning för alla äventyrliga själar öppnas dörren till ett magiskt universum fullt av fantasifulla varelser. Till tonerna av Camille Saint-Saëns klassiska mästerverk med samma namn lockas du till en plats utanför vår värld, där mänskliga tillkortakommanden möter djuriska möjligheter och en surrealistisk verklighet möter en vardaglig dröm.

Om föreställningen

Djurens karneval är en samproduktion av Danssamverkan Sydsverige: Regionteatern Blekinge/Kronoberg, Byteatern Kalmar Länsteater, Rum för Dans Halland, Smålands Musik & Teater, Skånes Dansteater, med stöd av Kulturrådet.

För lågstadiet hösten 2023 och våren 2024 | black box & gympasal

OLGA KASTAR LASSO

YIHAA. Välkomna till vilda västern där den årliga lasso-tävlingen strax går av stapeln. Den drivna och äventyrliga hjälten Olga har siktet inställt på vinst och första pris, en resa till Japan. Hennes bästa vän hästen Stefan vill mest ha glass. Olga lyckas till slut övertyga Stefan om att lasso är kul, men då blir han plötsligt en oväntat stor konkurrent i tävlingen. Vad ska hon göra nu?  

 

Olga kastar Lasso är en fartfylld, rolig och spännande föreställning med livemusik och mycket sång i en mustig cowboymiljö. Det är en hyllning till fantasins och lekens kraft, om vänskap och om att tro på sig själv och varandra.   

Jag vill ingjuta kulturens kraft som en adrenalinspruta. Barnen ska gå från föreställningen och nynna på låtarna. Jag tror att de kommer att vara starstruck på Olga när föreställningen är slut.

Om föreställningen

DANSUTVECKLING I KALMAR LÄN

Kontakta dansutvecklare Kristina Flygarekristina@byteatern.se eller telefonnummer 0707-94 95 72