KLAB

Sedan 2015 pågår ett samarbete mellan Kalmar kommun, Kalmar läns museum, ateljén på Kalmar konstmuseum och Byteatern Kalmar Länsteater som heter KLaB och som arbetar med estetiska lärprocesser i skolan. Sedan 2020 är det en permanent kultursatsning finansierad av utbildningsnämnden i Kalmar kommun och Södermöre kommundelsnämnd. Satsningen ska ge fler möjligheter att integrera kulturella och konstnärliga uttrycksformer och sammanhang i skolan.   Vi vill gärna samarbeta med skolor och elever i olika former. Vi erbjuder olika program som är gratis, har ni idéer där vi skulle kunna vara en resurs för er så hör gärna av er till någon av oss. Vi är öppna för nya idéer och vill gärna prova nya grepp att arbeta med kulturen i skolan. 


Min Historia, Din historia, Vår historia

MÅLGRUPP: Låg-/ mellanstadiet

Lokal: Klassrum

Längd: 80 min

Pris: Gratis inom Kalmar kommun!

 

Kan vi genom teater komma närmare vår egen historia? Är vår historia viktig i våra relationer med andra? Vad behöver vi veta om varandras historia för att kunna möta och förstå varandra? Vad betyder vår egen historia för oss? Vad betyder vår historia för vår familj? Genom teater utforskar vi barnens historier som de samlar in tillsammans med sina nära och kära. Vi lyssnar till varandras historier och sedan iscensätter vi några. Vi har med oss lite rekvisita och kostym.

M.O.D

MÅLGRUPP: Mellanstadiet

Lokal: Teaterlabbet på Byteatern Kalmar Länsteater

Längd: 80 min

Pris: Gratis inom Kalmar kommun!

 

Vad är mod? Vad är det att vara modig? Är att vara modig endast en god handling? Är vi modigare tillsammans? Dessa frågor söker vi svaren på tillsammans med elever under ett 80 minuters pass. Genom gestaltning av personer inom olika områden i samhället och historien kanske de kan förstå en annan människas kamp, problem, framgångar och behov av att vara modig. Vi avslutar vår träff med att ställa några frågor till såsom: har de förstått något som de inte förstod innan, har de utmanat sig på något sätt, har de stått upp för något de inte gjort innan? Med detta pedagogiska program vill vi även bjuda in er till vårt teaterhus på Barlastgatan 8.