Biljettinfo

Det enklaste sättet att köpa biljett till våra förställningar är via nortic.se – då skickas biljetten som en pdf-fil till den epostadress du angett.
 
Du behöver inte skriva ut din biljett. Det räcker att du kan visa den på din mobiltelefon. Vill du skriva ut din biljett går det också bra.
 
I huset kan du köpa biljett till föreställningen en timme innan den börjar. Övriga tider hänvisar vi till internet – Nortic.se
 
Du kan också köpa biljett till våra föreställningar hos Turistbyrån som ligger vid gästhamnen i Kalmar.
 

Kalmar Turistbyrå
Ölandskajen 9, Gästhamnen Kalmar

Telefonbokning:
tfn 0480-41 77 00

Öppet:
mån-fre kl. 10-17
www.kalmar.com

Det nya scenkonsthuset hittar du bakom universitetet i Kalmar hamn. Vi inviger 6-7 september 2019.

Boka ett studiebesök

Om du vill se nya scenkonsthuset. Kontakta oss för bokning av studiebesök. Det går bra att mejla anne@byteatern.se om detta.

Tillgänglighet

Vi strävar efter att vara så tillgängliga som möjligt. Här har vi samlat information om det som kan vara bra att veta när du kommer till oss. Publikvärdarna finns på plats och kan hjälpa dig när du kommer. Om du har frågor som du inte får svar på här, hör av dig till oss på telefon 0480-49 69 40 eller mail info@byteatern.se

Toaletter

Toaletter finns både i anslutning till både vår nedre och i vår övre foajé. Handikappanpassade toaletter i anslutning till båda våra scener och i både den nedre och den övre foajén. 

Hiss

Stora scenen ligger på entréplan. Lilla scen ligger en trappa upp från entréplan, det finns en hiss från entréplan upp till Lilla Scenen. Be gärna publikvärdarna om hjälp.

Hörselförstärkare

Vänd dig till publikvärdarna när du kommer till teatern så får du låna en personlig mottagare med hörlurar. OBS! Se till att vara i god tid om du behöver hjälp med detta.

Rullstolsplatser

Vi har rullstolsanpassade platser i våra salonger. Antalet platser är begränsat, så tänk på att boka i god tid. Du köper din biljett som vanligt via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare och sedan kontaktar du oss för att boka din rullstolsplats.

Tänk på att komma i god tid så att våra publikvärdar kan hjälpa dig tillrätta.

Om du väljer att inte sitta i rullstolen under föreställningen utan i en av salongens stolar, vore vi tacksamma om du meddelar detta till en publikvärd. Detta för att vi ska kunna tillgodose din säkerhet vid ett eventuellt nödläge.

Har du med en assistent eller ledsagare, får hen en fribiljett, kontakta oss för att boka den.

Syntolkning

Vi har som mål att alla våra föreställningar ska syntolkas vid minst ett tillfälle under spelperioden. Datum annonseras på vår hemsida och via sociala medier. Kontakta oss gärna för mer information.

Hitta till oss

Byteatern Kalmar Länsteaters adress är Barlastgatan 8. Karta via Google finns längre ned på den här sidan.
Du hittar oss bakom det nybyggda Linnéuniversitet i Kalmar Hamn.

 

Lokaltrafik
Närmaste hållplats är Universitetskajen.

Buss nummer 121, 131, 401, 403, 421, 422 och 500 stannar där.

För att se aktuella tidtabeller och priser besök klt.se

OBS! För tillfället pågår stora byggarbeten i vårt närområde, det kan påverka framkomligheten både för dig som kommer till fots och för bilburen publik. Vid större avspärrningar eller annat som påverkar framkomligheten kommer vi att informera om detta i våra sociala medier och på vår hemsida. Kontakta oss gärna för mer information.

Parkering

På grund av byggnadsarbeten är möjligheterna att parkera i direkt anslutning till oss begränsade. Vi rekommenderar att du parkerar i centrala Kalmar och går det sista biten ut till oss.

Kalmar kommuns hemsida finns mer information om stadens parkeringsplatser.

Handikapparkering i anslutning till vår entré finns. Kontakta oss innan ditt besök så reserverar vi en plats åt dig. 

 

 

Kontakta oss

Byteatern Kalmar Länsteater
Barlastgatan 8 Kalmar
0480-49 69 40 info@byteatern.se

Kompiskortet på Byteatern Kalmar Länsteater

Kortet gäller för fri entré för en kompis. Den som har kortet betalar enligt våra normala priser. För att boka in din kompis mejla info@byteatern.se eller ring vår växel 0480-496940.