BILJETTER

Det enklaste sättet att köpa biljett till våra förställningar är via nortic.se – då skickas biljetten som en pdf-fil till den epostadress du angett.

Du behöver inte skriva ut din biljett. Det räcker att du kan visa den på din mobiltelefon. Vill du skriva ut din biljett går det också bra.

I huset kan du köpa biljett till föreställningen en timme innan den börjar. Övriga tider hänvisar vi till internet – Nortic.se

Du kan också köpa biljett till våra föreställningar hos Kalmar Turistcenter som ligger vid gästhamnen i Kalmar.

 

Kalmar Turistcenter
Ölandskajen 9, Gästhamnen Kalmar 010-357 05 00

Det nya scenkonsthuset hittar du bakom universitetet i Kalmar hamn.
Entré
Här , under taket, går du in i huset. Cykelparkering hittar du på baksidan. Huset öppnar 45 minuter innan föreställningen börjar.
Biljettkoll
En publikvärd möter dig och kontrollerar din biljett. Du kan visa den på din telefon. Om du inte hittar din biljett kan publikvärden hjälpa dig.
Garderob
Dina ytterkläder hänger du i garderoben. Publikvärd finns på plats i foajén vid garderoben under hela föreställningen. Garderoben kostar inget.
Skåp
Värdesaker och väskor kan låsas in i skåp. Du får inte ta med större väskor in till scenen. Skåpen kostar inget. Vill du inte hänga ytterkläder i garderob går det bra att låsa in här.
Toaletter
Det finns gott om toaletter vid båda scenerna. På varje våning finns handikapptoaletter.
Foajén
Här i foajén väntar du på att dörren till scenen ska öppna. I kaféet finns kaffe, dricka och lite fika att köpa. I pauser på kvällsföreställningar för vuxna förekommer också alkoholförsäljning.
Stora scen
Du sätter dig var du vill i lokalen. Rullstolsplats är framme vid scenkanten. Stäng av ljudet på din mobiltelefon. Tänk på att ljuset från din skärm kan störa de som sitter runt dig så undvik att använda den. Du får heller inte äta eller dricka i lokalen.
Föregående bild
Nästa bild

BRA ATT VETA INFÖR DITT BESÖK

Vi strävar efter att vara så tillgängliga som möjligt. Här har vi samlat information om det som kan vara bra att veta när du kommer till oss. Publikvärdarna finns på plats och kan hjälpa dig när du kommer. Om du har frågor som du inte får svar på här, hör av dig till oss på telefon 0480-49 69 40 eller mail info@byteatern.se
 
Toaletter
Toaletter finns både i vår nedre och i vår övre foajé. Handikappanpassade toaletter i anslutning till båda våra scener. 
 
Hiss
Stora scenen ligger på entréplan. Lilla scen ligger en trappa upp från entréplan, det finns en hiss från entréplan upp till Lilla Scenen. Be gärna publikvärdarna om hjälp.
 
Hörselförstärkare
Vänd dig till publikvärdarna när du kommer till teatern så får du låna en personlig mottagare med individuell halsslinga. OBS! Se till att vara i god tid om du behöver hjälp med detta.
Hörselförstärkare erbjuds enbart på våra egna föreställningar, ej gästspel.
 
Rullstolsplatser
Vi har rullstolsanpassade platser i våra salonger.
Du köper din biljett som vanligt via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare och sedan kontaktar du oss för att boka din rullstolsplats genom att mejla info@byteatern.se
Om du väljer att inte sitta i rullstolen under föreställningen utan i en av salongens stolar, vore vi tacksamma om du meddelar detta till en publikvärd. Detta för att vi ska kunna tillgodose din säkerhet vid ett eventuellt nödläge.
Har du med en assistent eller ledsagare, får hen en fribiljett, kontakta oss för att boka den via info@byteatern.se
 
Syntolkning och teckentolkning
Kontakta oss om vid intresse.
 
Hitta till oss
Byteatern Kalmar Länsteaters adress är Barlastgatan 8. Karta via Google finns längre ned på den här sidan.
Du hittar oss bakom det nybyggda Linnéuniversitet i Kalmar Hamn.
 
Lokaltrafik
Närmaste hållplats är Universitetskajen.
För att se aktuella tidtabeller och priser besök klt.se
 
Parkering
Närmaste parkering ligger i början av Barlastgatan. Precis där du svänger av från Tjärhovsgatan, bakom Linnéuniversitetet.
Handikapp-parkering finns utanför teatern. Mejla gärna info@byteatern.se för att boka den.

Kontakta oss

Byteatern Kalmar Länsteater
Barlastgatan 8 Kalmar
0480-49 69 40 info@byteatern.se

Kompiskortet på Byteatern Kalmar Länsteater

Kortet gäller för fri entré för en kompis. Den som har kortet betalar enligt våra normala priser. För att boka in din kompis mejla info@byteatern.se eller ring vår växel 0480-496940.

Boka rundvandring

Kontakta oss för bokning av studiebesök. Mejla info@byteatern.se

Vill ni hyra lokal?

Kontakta oss för prisförslag via info@byteatern.se